Psykoterapiakeskus Aurassa käynnistyi syksyllä 2022 Kelan Oma väylä -kuntoutus neuropsykiatrisen häiriön diagnoosin saaneille nuorille (16-29 vuotiaat). Kuntoutus yhdistelee yksilö- ja ryhmätyöskentelyä sekä tarjoaa tukea myös läheisille. Oma väylän kuntoutustiimimme koostuu kokeneista sosiaalityön, terveydenhuollon ja kasvatustieteen asiantuntijoista, joilla kaikilla on myös kognitiivisen tai kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttikoulutus. Tiimimme jäsenten esittelyt löytyvät Asiantuntijat -sivulta.

Oma väylän työskentely lähtee asiakkaan yksilöllisistä tarpeista ja tavoitteista, joissa neuropsykologisen häiriön vaikutukset toimintakykyyn, hyvinvointiin ja arjessa suoriutumiseen ovat keskiössä. Yksilöllinen työskentely yhdistyy tutkitun tiedon pohjalta muodostettuun ryhmämuotoisen kuntoutuksen prosessiin, jossa on tavoitteellisen kuntoutuksen lisäksi vertaistuki vahvasti läsnä. Yksilö- ja ryhmätapaamiset toteutetaan Psykoterapiakeskus Aurassa, Turun keskustassa tai asiakkaan tavoitteiden ja toimintakyvyn kannalta merkityksellisissä arjen ympäristöissä. Ryhmässämme on ollut avoin, lämmin ja muita kunnioittava sekä itseään ylittämään rohkaiseva henki läsnä.

Oma väylä -kuntoutukseen hakeutuminen edellyttää lääkärin lähetteen ja hakemuksen toimittamista Kelaan. Psykoterapiakeskus Aurassa on tilaa Oma väylä -kuntoutuksessa uusille asiakkaille keväällä 2023 alkavissa kuntoutuksissa. Uusi ryhmä käynnistyy, kun kuntoutukseen on vähintään 3 osallistujaa. Yksilöprosessi aloitetaan heti Kelan myönteisen päätöksen jälkeen. Kysy lisää kuntoutuksesta ottamalla yhteyttä info@psykoterapiakeskusaura.fi.